Over Ons

Hallo, wij zijn Rochelle en Daniëlle en wij zijn de initiatiefnemers van het initiatief Montessori Natuurschool Zaanstad.

Rochelle heeft een achtergrond in de zorg. Zij werkt als social worker in de psychiatrie- en verslavingszorg. Hier heeft zij gezien dat een goede basis vanaf jongs af aan belangrijk is voor de ontwikkeling van de mens. Zodra de basis uit balans raakt, kan dit gevolgen hebben op allerlei vlakken. De omgeving waarin we ons bevinden heeft veel invloed op ons gedrag. Zo heeft Rochelle gezien dat haar cliënten opeens geen behoefte hadden aan drugsgebruik toen zij een midweekje in een huisje in de natuur verbleven. Hier waren geen verleidingen tot drugsgebruik aanwezig. Mensen waren hier om te genieten van de natuur, de rust en de gezelligheid. Even weg zijn van hun giftige omgeving waar zij zich normaal in begeven. Er ontstonden andere gesprekken met de cliënten. Gesprekken die een keer niet over geld aanvragen, drugsgebruik en andere negatieve gedachten gingen. Rochelle is ervan overtuigd dat wanneer mensen zich in de juiste omgeving bevinden en op een manier worden geprikkeld die past bij de persoon, zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Daniëlle is moeder van dochter Dewi van 3 jaar. Zij is modeontwerpster en is hoofd ontwerpster voor verschillende Nederlandse modemerken geweest. Daniëlle kan zich nog goed herinneren dat op haar rapporten op de basisschool haar creatieve kwaliteiten niet als waardevol werden beschouwd. Nu er op terugkijkend vindt zij dat erg jammer en een gemiste kans van de school. Ze heeft uiteindelijk als volwassene haar brood verdiend met een creatief vak, deze vaardigheden zijn voor haar dus erg belangrijk geweest. Dit is een van de redenen dat Daniëlle graag een school ziet die de interesses en kwaliteiten van het individu als waardevol beschouwd. Danielle heeft een gedeelte van haar studie in Denemarken gedaan, zij ervaarde daar een andere manier van aanpak in het onderwijs. Er werden vaker rust momenten gepakt, de opleiding was erg student gericht en er hing een hele gemoedelijke sfeer. Dit was de eerste positieve ervaring met de Scandinavische aanpak in het onderwijs. Later ontmoete zij een Britse moeder met een Forest School in East London. Een concept die zijn oorsprong vindt in Denemarken. Deze ontmoeting heeft geleid tot het initiatief.